Mobilități Erasmus+

Vineri, 4 octombrie 2019,  postat de Ronkov Lucian

În perioada 7-12 octombrie 2019, studenţii de la ciclurile de licenţă (anii II – VI), masterat (anii I-II) şi doctorat pot transmite dosare de candidatură pentru mobilităţi de studii Erasmus+ în universităţile partenere. Mobilităţile de studii se vor derula în semestrul al doilea al anului universtar 2019-2020.

Programul Erasmus+ (2014-2021) este un program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, recunoscut pe plan mondial ca fiind cel mai amplu şi accesibil program de schimb universitar. Acesta permite studenților Universității Politehnica Timișoara să beneficieze de sprijin financiar pentru efectuarea unor mobilităţi de studii în ţările participante la program (KA103): state membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Marea Britanie*, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria); state candidate la UE (Macedonia de Nord, Serbia**, Turcia); state SEE (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), precum şi în ţările partenere ale programului (KA107): Albania, Azerbaijan, Bosnia şi Herţegovina, Georgia, Israel, Maroc, Mauriţius, Moldova, Muntenegru, Republica Dominicană, Rusia, Serbia.

În perioada 7-12 octombrie se acceptă dosare de candidatură şi pentru stagii de practică în companii din ţările participante la program. Aceste stagii de practică se pot derula în semestrul al doilea, în vacanţa de vară 2020, respectiv în primele 12 luni de la absolvirea programului de studii în cazul absolvenţilor din 2020.

Informaţii detaliate privind programul Erasmus+, destinaţiile posibile, valoarea burselor şi compoziţia dosarului de candidatură se găsesc pe site-ul Departamentului Relaţii Internaţionale: http://www.upt.ro/international/Mobilitati-Si-Cooperari-Internationale_Mobilitati-pentru-studenti-2019-2020_135_ro.html

Doctoranzi, Licenţă, Master

  •  
  •